Blogging på bussen till Sthlm

Sitter nu på bussen mot Stockholm. Fick veta att det finns internet ombord. Yes! Dock är det en aning segt, men det är ju fortfarande bättre än inget alls ;)


Föresten, jag utlovade lite bilder från Luleå. Jag kan ju passa på att dela med mig av det nu :)  
                 
Det var verkligen så fint! Om jag tänker spontant, så skulle jag kunna flytta upp till norr!


Jag är så spänd på att få komma hem i några dagar. Jag har ju trots allt varit borta i mer än 3 månader nu. Det är inte så att jag vantrivs eller så, men lite hemlängtan har jag haft...
Sista veckan i Mexiko: Mexiko City!

Har inte bloggat på ett tag eftersom jag inte haft tillgång till inmternet. Jag ber så mycket pom ursäkt för det.

Här kommer lite uppdatering...

Sista veckan i Mexiko: Mexiko City
 

Vi hade Community Impact (volontärarbete) på en låg-mellanstadie skola. Det började med att vi fick åka "tåg" dit. När vi väl var framme fick vi:
1. Leka med barnen (lärde dem bland annat "små grodorna")
2. Måla
3. Rensa ogräs
                    
Vi hade dessutom "regional learning". Vi fick en guidad tur i "down town". Vi fick då bland annat veta lite mer om Mexikos historia och åka mexikansk tunnelbana!


 
 Visst påminner denna åsna om Ior i "Nalle Puh"? ;)


Vi var till pyramiderna...
 

Jag fick ta emot den "glada grisen Percy" eftersom jag gjorde någon glad. Jag fick sedan ge bort den för att jag uppskattade en annan persons handling.Scenen brakade under generalrepetitionen...Detta var Mexiko City veckan. Luleå berättar jag om liten senare...


Stockholm, här kommer vi!Intensiv Cutlture Fair och brev till mig själv

Fick tag i internet här hos värdfamiljen...

Hade culture fair idag. Det kom ungefär 1500 studenter. Mellan 9.30-13.30 fick jag och de andra svenskarna stå och prata om Sverige.
Studenterna var indelade i grupper. De var runt till varje bås i ungefär 8 minuter (vilket innebar att vi behövde "underhålla" dem så länge). Berätta samma sak om och om och om igen. Det var väldigt intensivt!

 


3 av 6 svenskarI början av terminen fick vi skriva brev till oss själva. Idag fick vi tillbaka dem. Det var mycket som hade ändrats. Det var en mäktig känsla att kunna ge svar åt sig själv ("det blev si, inte så, o.s.v."). Därefter fick vi skriva ett nytt brev till våra "framtida jag".
Om jag redan nu (efter cirka 2½ månad) har utvecklats så pass mycket som jag har gjort tills nu, hur kommer det att bli till december då?

P.S. Här är en bild från i måndags när vi besökte presidentens residens. Bilden är inte tagen därinne dock...D.S.


RSS 2.0