Blogging från flygplatsen

Sitter nu på flygplatsen i Arizona. Lyckades hitta fritt internet ;)

Ska strax kliva på planet och åka till Mexiko. Det ska bli så kul! Är dock lite nervös inför flygningen. Gillar inte att flyga...

Som jag sa förut, hoppas jag hittar internet i Mexiko. Ägna gärnaen tanke åt mig nu under flygningen!Up With People goes Viva la Gente

Avslutade den amerikanska turnén ikväll. Inga sura miner över det. Om nåra timmar flyger vi till Mexiko!Up With People goes Viva la Gente. Exciting!

P.S. Hörde ryktesvägar att det kanske inte finns internet på vissa ställen i Mexiko. Kan bli svårt att blogga då =/ D.S.

Varmt!

Ännu en varm dag med en svettig show på kvällen. Jag överlevde!

Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att det var upp mot 50 grader på dagen (jag såg nämligen på termometern att det var 40 grader sent på kvällen).

Hörde av en äldre herre i torsdags, på våran Culture Fair, att man tydligen kan dö av hettan här om man inte förbereder sig på den (bara till att dricka vatten!). Huruvida det är sant eller inte, har jag ingen aning om, men oavsett så är det bra att gardera sig!

Jag garderar mig!

P.S. Ska nog ta och skaffa mig en keps. Jag har lyckats bränna hårbotten... D.S.


Culture Fair

Hade idag Culture Fair (=kulturmarknad). Vi var i en gymnastiksal på en skola. Vi delade upp salen i två delar. I ena delen hade vi aktiviteter som till exempel hoppborg, danslekar, m.m. På andra sidan hade vi ställt upp olika bord med olika saker som representerade vårat land.


Tre svenskor vid det svenska bordet :)


Sumobrottare ;)

Mycket barn och pensionärer kom. Kul var det :) Nu är jag expert på att förklara (på engelska) vad midsommarafton är för något och vart Sverige faktiskt ligger ;)

Vi ska ha en till Culture fair nästa vecka i Mexiko igen. Ser fram emot det :)


Matbank och mänskliga rättigheter

Var på förmiddagen ute på Community Service. Jag hade blivit placerad på en matbank. Folk som inte har så stor inkomst kan varje månad komma dit och hämta en kartong fylld med mat.

Vi var fyra stycken där från Up With People (Wei från Kina, Aubrey från Arizona Niels från Nederländerna & jag från Sverige).


Våran uppgift var att hjälpa till med vissa sysslor, men också åka med till de olika stationerna maten passerade. Som ni säkert förstår så blev det en hel del åkande fram och tillbaka.  

  

Vid lunch, innan Community servicens slut, ville våran arbetsledare att vi skulle berätta för hans anställda om oss själva och om Up With People organisationen. Oförberett, men det gick bra ändå :)


På eftermiddagen hade vi en workshop om mänskliga rättigheter. I slutet skulle vi göra ett "mänsklighetens träd". Vi fick ett varsitt "löv" att skriva eller rita på.
Mitt lövÖverhettad buss i varmt klimat

Anlände här i Lake Havasu (Arizona) idag.

På eftermiddagen, när vi var p¨å motorvägen, ungefär 30 minuter från där vi skulle träffas, ville inte bussen fungera. Den rullade sakta in mot vägkanten. Sedan gick den igång ett tag. Så höll det på några gånger. På, av, på, av. Därefter berättade våra ledare att bussen var överhettad och inte gick att köra med. Vi skulle packa ur alla våra väskor (stora som små) och vara redo för att åka med en annan buss som var på väg.


Överhettad buss ute i öknen (cirka 40 grader) + ingen air condition = varmt!

Dock var vi några stycken som bestämt trodde på att allt blir vad man gör det till. Vi gick ut, utförde våran uppgift och tog därefter lite bilder och dansade några av koreografierna vi har i showen. Japp, vi hade kul ;)

Nu är jag hos värdfamiljen här i Lake Havasu. De har två små söner (3 år & 1 år). Den äldsta har redan berättat allt om deras bilar och kaktusar ("kaktusarna är gröna och har vassa taggar som jag har stuckit mig på en gång förut...").
Rumskamrat: Anna (vi var "resekompisar" på morgnarna och kvällarna i Denver).Hostfamily day

Hade en fri dag i igår. Här kommer lite bilder :)


Jag och min rumskamrat Jessika testar cowboy-hattar. Arizona ligger ju trots allt i västern ;)Något för dig pappa?


De tyckte att en 20-25 gradig pool var kall. Jag som ar van vid kalla Sverige var nöjd...

bloggping

Grand Canyon Pics

Här kommer lite bilder från Grand Canyon :)

  
  
Yeah!!!

bloggping

Vackert hus & igenkännbar rumskamrat

Har hamnat hos ett trevligt par med et underbart vackert hus. Rumskamrat: Jessika (påminner lite om min syster Cissi :) ).

Var ju vid Grand Canyon igår. Fick flera häftiga bilder. Lovar att lägga upp dem senare.P.S. Vi får be aftonbön innan vi äter mat. Intressant... D.S.

Colorado - Arizona

Resedag idag. Nu lämnar vi Colorado.
 
*Stat: Arizona

*Stad: Chino Valley

*Stannar till vid: Grand Canyon


Bilder kommer senare ;)Ett skumt nummer ringde i natt

Ett skumt nummer ringde mig klockan 3 på morgonen. Jag svarade inte. Eftersom jag inte kände igen numret, så tänkte jag att jag kunde söka upp det på internet. Jag hittade det också...

Det var tydligen ett italienskt "företag" som ringer upp folk och lägger på. De vill att man ska ringa upp. På så sätt tjänar de stora pengar och vi nyfikna och lättlurade människor får dyra telefonräkningar.

Tur att jag såg informationen innan...
P.S. Om någon ringer er från numret +393193260027: RING INTE UPP! D.S.


Läskigt djur på grannens tomt

Har nu kommit hem till värdfamiljen och har ikväll haft en bra show. Ska nu börja packa ihop mig igen (på lördag beger vi oss till Chino Valley i Arizona).

Föresten, gissa vad jag såg i morse på grannens tomt!


Ser ni vad det är för något?Community Service & downtown Durango

Dagen började med morning meeting. Sedan begav jag och de flesta andra av till våra community service placeringar. Jag hamnade på ett Boys & Girls Club (ungefär som en fritidsgård). Det var ungar mellan 6-14 (dock var de flesta mellan 10-12 år). Vi lekte lekar med dem och senare lärde jag två tjejer den svenska nationalsången (impad av dem!). Det var så roligt!


Vi som var där :)


På kvällen var jag, min rumskamrat Jimena, värdmamma Terri och värdsyster Maya nere i "downtown Durango" och strosade runt. Vi var in till en häpnadsväckande godisaffär (fick bland annat veta vilka som var Terris och Mayas favoritgodissorter).

Jimena var "sockerchockad"!


Därefter gick vi till ett otroligt glasställe. Man fick välja smak på glassen och sedan välja vad man ville ha i den. Jag kan ju säga att glassen inte var liten direkt. Jag valde Choklad-Jello-Glass med Kit-Kat. Det var så gott!

Innan vi åkte hem, fick jag en present av min värdsyster. Hon ville absolut köpa ett hårband åt mig (vilket jag saatt hon inte behövde). Hon köpte ett likadant till sig själv för att vi skulle matcha varandra.


Visst är vi söta :)
P.S. Hade 2.51 kr kvar på telefonkortet, så jag kunde varken smsa eller ringa hem. Hoppas det gått bra Camilla! D.S.


Community servcie och varmt bad

Hade community service mitt på dagen Vi skulle gräva stigar i ett av bergen. Vi fick en hiking-tur upp och arbetade oss sedan ner.


Japp, vi var ända upp till toppen.


Dessutom var det en underbart vacker utsikt!
Det var smutsigt, svettigt och jobbigt, men samtidigt var det kul på något sätt. Vi var flera stycken som gjorde en god gärning. 

   

På kvällen åkte jag, min värdmamma. Terri och hennes 9-åriga dotter Maya (samma namn som min katt :D) och badade. Vid badet träffade vi på några andra i casten.   

Senare under kvällen blev jag och Maya förste "krypjägare" i poolen. Vi hade också många intressanta samtal.

Vid läggdags blev det sagoläsning igen. Denna gång läste både jag och min rumskamrat (Jimena) en varsin saga för Maya, vilket var mycket uppskattat. Våran värdsyster är verkligen söt!
Pictures from Aspen...

Har i några dagar inte haft tillgång till internet. Nu när jag har det är det dags att uppdatera en smula...

Bodde med mina castmates LizZ, Alejandra (födelsedagssystern) och Kelsey K (inte hon jag bodde hos första månaden) hos en kvinna vid namn Shari. Underbar kvinna var hon, det kan jag lugnt säga...

      

   


  


Nu är vi i Durango hos en kvinna med en 9-årig dotter. Läste godnatt-saga för dottern och hennes kompis igårkväll. Det var uppskattat :)

Roommate: Jimena från MexikoGrattis Saga!

Grattis min kära syster-/guddotter Saga på 3-årsdagen!
Premiär & en snyftig hälsning

Hade premiär ikväll på våran show "Up With People - A song for the world". Det gick bra :)

Innan föreställningen samlades vi allihopa för att "peppa upp oss". Det började med att vi gjorde några "danslekar". Därefter släckte de i staff ner och slog igång en bildskärm. På bildskärmen var det hälsningar från våra familjer. Var kanske inte det smartaste valet att ha "hälsningsvisningen" innan showen. Jag kan avslöja att jag fick sminka om mig ett antal gånger. 
Efter ikväll har jag anledning att säga att jag tycker om min cast väldigt, väldigt mycket. Det var nämligen de som blev "nersminkade" av mig...


De i staff hade dessutom tryckt ut hälsningarna på papper så att vi kunde ta med oss dem om vi ville och ja, det gjorde jag...


Vid showens slut fick jag denna av min värdmamma...Imorgon far vi till Aspen. Jag kommer att sakna Denver!En lång dag & Premiär ikväll

Igår var det en lång dag (8.30 - 21.30). Idag blir den längre (8.30 - 00.00). Det beror på att vi, som jag nämnde tidigare, har premiär med våran show ikväll.

Håll gärna tummarna för oss! Eller "cross your fingers"!Gästföreläsare och generalrepetition

Idag innan lunch hade vi två gästföreläsare. Båda två var väldigt intressanta och bra talare, men den senare av dem var min personliga favorit. Hon hade själv rest med Up With People för två år sedan (med den casten jag träffade i Sverige, så ja. Jag kände igen henne).
Hon pratade om att man inte ska ha förutfattade meningar om folk. Hon berättade utifrån egna erfarenheter att hon i början av resan hade tyckt mindre om en person i hennes egen cast (utan någon egentlig anledning) och hade knappt velat vistas i närheten av den personen (någon som känner igen sig i det?). Vid senare tillfälle var det faktiskt den personen hon tyckt minst om som hjälpte henne med en svårighet.
 Låt mig citera en klok människa, som dock inte var så finspråkig:
"To assume people makes an ass out of you (u) and an ass out of me" (ass+u+me)

Efter gästföreläsningarna blev det repetitioner. Därefter, nu på kvällen, var det generalrepetition. Imorgon har vi premiär med våran show "Up With People - A song for the world".
Våra värdfamiljer  var våran "testpublik" idag. De gillade showen. Det är ju positivt :)

Trots att mina fötter fortfarande ömmar efter mina lite för trånga klackskor, så känns det superbra!

Dubbelt firad

Kände mig ordentligt firad i söndags, men inte nog med det. I morse sjöng hela casten för mig och min födelsedagssyster Alejandra. Dessutom fick jag ytterligare gratulationer under förmiddagen (och en födelsedagsmuffin av Jimena från Mexiko :p).

Jag är ju de närmsta veckorna med i "costume assistant crew". Idag innebar det bland annat att sortera kläderna och . Jag fick bland annat lära en tjej i min cast att stryka kläder, eftersom hon aldrig hade gjort det förut. Hon blev så glad när hon lyckades med uppdraget!

Ska nu återgå till min packning. På torsdag åker vi vidare till Aspen (som förövrigt också ligger i Colorado). Ska bli spännande, men samtidigt trist att lämna min värdfamilj som jag nu har bott hos i över en månad.


Min packningHade en underbar födelsedag!

Hade en underbar födelsdag!


Var på en japansk restaurang med värdfamiljenMin (choklad) födelsedagstårta. Den var ljuvligt god!


Jag och födelsedagstårtan :pFödelsedagspresenter :)


Syns inte så bra på denna bild, men det står faktikst "Vänner Forever"Country klubb med en massa line-dansare!

Tack allihopa för gratulationerna. De värmde :)


Ja må vi leva...

"Ja må vi leva, ja må vi leva, ja må vi leva ut i hundrade år.
Ja, visst ska vi leva, ja, visst ska vi leva, ja, visst ska vi leva ut i hundrade år!"


Idag fyller jag & min födelsedagssyster Alejandra från Mexiko 39 år (Jag=20, Alejandra=19, 20+19=39)!


Bära ut, bära in...

Har haft ytterligare en CI-dag idag. Det var så kul!

Vi var på ett center där ensamståendesom hade hamnat snett kunde bo tills de hade "kommit på fötter" igen. Det var slitgöra, men vi hade väldigt kul!

Vi fick olika arbetsuppgifter. Jag fick börja med att rensa i ett garage (bära ut och sedan in saker) samt omorganisera hur allt skulle stå. Tro mig, det var inte bara lätta saker!
På eftermiddagen var jag med och målade om i ett kök. Roligt, men jobbigt med alla trånga utrymmen!

Andra arbetsuppgifter var till exempel att måla om och göra fint på deras lekplats, göra rent på toaletterna, möblera i sovrummen, omorganisera i källaren, m.m. Mycket blev gjort och ägarna var mer än nöjda!


Tidig födelsedagspresent

Fick min födelsedagspresent igår av familjen där hemma (nästan rätt dag, jag fyller ju år imorgon :p). 65 dollar (cirka 480 kronor) att köpa mig en födelsedagsårta för.Kanske ska bjuda hela min cast?Första CI-dagen

Hade min första CI (Community Impact) dag idag. Jag och några till fick måla inne i en 125 år gammal kyrka (vilket är jääätte gammalt för att vara i Amerika).

I vanliga fall brukar jag bli jättekladdig. Konstigt nog blev jag inte det idag...Slitgöra och vattenpipa

Kom hem för inte allt för länge sedan från "The Hookah House". Det är ett ställe där man kan "chilla"  och om man känner för det, röka vattenpipa (dock fanns det de som rökte vanliga cigaretter också).

         
Förutom att det var kul att få komma ut en sväng, så luktade jag cigarettrök när jag kom hem! Kändes mindre mysigt...


Var föresten sista dagen på Sherman Centre. Det är där vi har hållit till i ungefär en månads tid. Känns lite trist att lämna stället.
Att vi skulle lämna Sherman Centre innebar också att vi var tvungna att packa ihop allt och köra vidare till nästa ställe, vilket var mindre kul. Det var tungt och slitsamt. Tur att vi var ett gäng (cirka 50-60 stycken) som kunde hjälpas åt. Detta tog några timmar. Vi lyckades fylla två stora lastbilar! Vågar inte föreställa mig hur lång tid det skulle tagit om vi varit färre...Japp, jag och göteborgska Nilo stod för underhållningen. "Awema we, awema we. In the jungle, the mighty jungle...""Me-page"

Vi i casten fick i upppgift att göra en "Me-page" till idag. Den ska finnas i ett album så att de som ska se showen kan känna igen oss. Jag satt uppe igår kväll och gjorde klart min "Me-page".


Vad tycks?Grattis Pappa!

Grattis på födelsedagen pappa :) Hoppas du får en fin dag på andra sidan jordklotet ;)

UWP-shopping

Har idag fått hem lite grejer från UWP som jag beställt.

*Ett par dansskor (att ha på scenen)


*En svart leotard (ser ut som en baddräkt)
*Ett par hudfärgade danstights
*En "hoodie" med Up With People - tryck
Japp, det blir bara till att skicka hem lite grejer för att inte få "packnings-övervikt"!Vykort?

Har funderat på att skicka vykort till folk där hemma. Intresserad? Skriv då en kommentar till detta inlägg och fyll i din mailadress, så hör jag av mig :)


"A fish in a fishbowl"

Jag lovar, jag ska inte säga att jag är helt utmattad, trött, har ont i mina muskler, etc. efter dagens showgenomdrag...

I morse, innan showgenomdraget, hade vi en otroligt bra gästföreläsare. Han var inte bara intressant att lyssna på, han var sjukt kul också. Jag skrattade så jag grät i omgångar!
Han pratade om att vi kommer att under denna termin leva som "en fisk i en fiskskål". Med det menade han att vi inte kommer att få så värst mycket privatliv. Vi kommer att bli igenkända, inte bara genom showen och community service, utan också genom olika medier (tidningar, TV, Up With Peoples' hemsida, bloggar, etc.). Vi kommer att få "leva i rampljuset".
Föreläsaren påpekade att det är otroligt viktigt att vi föregår med gott exempel. Han berättade bland annat om gamla erfarenheter som man helst inte ska upprepa (det var någonstans där som jag bland annat skrattade så jag grät). Våra handlingar kommer alltså  inte bara att drabba oss själva, utan också hela organisationen, på gott och ont.

Känns spännande, men samtidigt läskigt. Tänk om jag av misstag råkar säga eller göra någonting som kan uppfattas på fel sätt?Nära döden upplevelse

Jag, min värdsyster/castmate Kelsey, hennes pappa och pappans tjej tog oss en liten åktur upp i bergen. Berget vi skulle upp i är ungefär 4,5km-5km högt.

Pappan: "Are you sceared of higths?"
Jag: "Haha, no."

Efter några minuter började jag känna att det blev svårt att andas.

Jag: "Is the air different up here in the mountains?"
Pappans tjej: "Yes. The air is thinner, so it can be harder to breath. Tell us if you feel bad or something."
Jag tänker för mig själv:
"Detta får jag göra endast en gång i mitt liv. Vi är snart vid toppen. Håll ut!"

Efter ytterligare några minuter kände jag mig yr och svimmfärdig. Jag berättade det för de andra och de vände om. Jag fick därefter en krampattack! Jag kunde inte röra mig, mina muskler spände  utav bara den, jag kunde knappt andas och hade svårt att prata. Kelsey försökte värma mina händer för att få igång min blodcirkulation.

Efter några minuters bilfärd ner mot marknivå började det släppa. Dock var jag skakis ett bra tag efteråt.

Detta var en av de läskigaste upplevelserna i mitt liv.Vackert var det i alla fall...Två tänkvärda ordspråk...

Jag och Kelsey hittade två ordspråk igår.

Värda att tänka på...Hattparad!

Jag och Kelsey "råkade" stanna till vid ett hattstånd. Vi var bara tvungna att testa några av dem...


         
                                
                                              


Vilken hatt ser bäst ut?EDUCATION Chek-a-CHECKLIST

Fick denna lista igår.


Den ska börja fyllas i på måndag. Själv tycker jag listan är intressant. 

Åsikter?

 

Glassparty!

Idag tog vi enskilda kort (som tydligen ska användas på Up With People's hemsida och i "professionella" sammanhang). Brukade alltid vara lite "skraj" för att ta skolfoto förut (eftersom jag sällan blev bra på skolkorten!). Får se hur bilden blir...

På förmiddagen samlades vi i våra "Hometeams".  Haha! :D Vi lekte "Mp3 - karaoke" ;) Vi skulle leta upp en låt på en av våra Mp3-spelare, sätta in hörlurarna i öronen och sjunga till låten vi valt, en i taget framför de andra. Jag sjöng "I'm your's"  av Jason Mraz. Så sjukt kul!


Rafa i staff lånade ut sin Mp3-spelare till mig och hjälpte mig att få igång den ;)


Föresten, fick dansa hip hop koreografin för andra gången idag. Den är svår! Den börjar dock sätta sig...lite grann i alla fall ;)

Sist, men inta minst: GLASSPARTY! De i våran staff (=ledarna) bjöd oss på glass och satte igång musik. De som känner mig, vet att jag INTE kan stå still när musik sätts igång. Jag kan dansa i timmar!
Disco med glass med ett dans-battle som avslut. Värdigt slut på UWP-workshop-veckan ;)


Staff bjöd på glass i sina fina "glass-utdelar" outfits ;)


"Ice cream!!!" :pRSS 2.0