"Swedish Fish"

Kolla vad jag hittade här i Colorado ;)


Varför kan vi inte vara stolta över våra fiskar? Varför måste vi döpa
om dem till "godisfiskar" eller "Malaco"?


Från och med nu ska jag kalla "godisfiskarna" för "Swedish Fish" eller "Svensk fisk"!Hemlängtan

Drabbades igår av en hemsk hemlängtan och tankar som "Hör jag hemma här?" och "Vill jag det här" snurrade runt i mitt huvud.

Det är inte så att jag vantrivs eller så, det är bara det att jag börjar sakna alla småsaker och gamla vanor jag hade hemma. Gå ut på promenad (oavsett vilken tid på dygnet det var), slå en signal till någon man ville prata med, stänga in mig på mitt rum när jag ville ha "me-time", o.s.v.

Våra ledare pratade om detta för några dagar sedan. Det är tydligen normalt att ha sådana funderingar och att få hemlängtan. Det finns alltid någon man kan diskutera det med och som faktiskt har kännt/känner likadant. Känns bra att veta att jag inte är ensam...Preliminärt turnéschema UWP Cast B 2009

Här är vårt nya preliminära turnéschema. Det är föränderligt, så ändringar kan ske...


AMERICA TOUR


Mesa County Fair with the UWP Allstar Cast

Sunday, July 26
Mesa County Fair Grandstands


Denver, CO

Wednesday, August 12
Pinnacle Events Center


Aspen/Snowmass, CO

August 13-17, 2009


Durango, CO

August 21-23, 2009

Chino Valley, AZ

August 22-25

Lake Havasu City, AZ

August 24-30


MEXICO TOUR

Leon

August 31-September 6


Queretaro

September 7- 13


Veracruz

September 14-20


Puebla

September 21-27


Mexico City

September 28- October 4


EUROPE TOUR  *Private Shows*


Luleå, Sweden
* October 6-9

Stockholm, Sweden* October 10-14

Sundsvall, Sweden* October 15-19

Vänersborg, Sweden* October 20-23

October 24-29 Open

Warsaw, Poland* October 30-November 3

Zabrze, Poland* November 4-6

November 7-24 Open

Odense, Denmark* November 25-27

Varberg, Sweden* November 28-December 3

Uppsala, Sweden* December 4-7

Tampere, Finland* December 8-11

December 12-16 Open


För mer information, gå in på Up With People's hemsida: www.upwithpeople.orgDancing Tuesday

Har precis ätit middag och bakat kakor :) Har faktiskt saknat bakandet en aning...

I morse under morgonmötet, fick vi veta att det var "Dancing Tuesday". De som hade något att säga på mötet skulle dansa till en musik truddelutt. Efter mötet blev det disco ;) Tyvärr, fick jag inte med mig kameran. Kan i alla fall berätta att det var jättekul!

Innan lunchen fick vi i uppgift att göra vår egen "nyhetsredaktion". Vi blev indelade i olika grupper som skulle samla in nyheter om olika delar av världen, men också sport, kultur, specifikt om oss i casten och goda nyheter.
Vi måste ju hålla koll på vad som händer i världen, trots att vi repeterar
så mycket om dagarna ;)Nä, nu måsta jag återgå till min tvätt...Dagen baklänges...

Vet inte vart jag ska börja berätta om min dag, så jag gör något annorlunda och går bakifrån ;)

När jag kom "hem" fick jag veta att jag hade fått paket (mamma & pappa, ni kan vara lugna nu...) Det var en massa kul grejer i det, men kanske en aning mycket värdfamiljspresenter :/ Jag har ju redan så det räcker och blir över. Mamma, det här väger!

När vi var i bilen på väg "hem" till Superior från Denver, var det en man som ropade efter oss...
"Hey, you got a flat tire on your right side!"
Jag har tyvärr inte ärft min kära fars bilkunnande (och bildelar på engelska kan jag absolut inte!), men jag förstod att det var något som var fel på bilen. Kelsey (bilägaren) stannade bilen, klev ur och utbrast: "Shit!".
Vi åkte runt och försökte hitta en bilmack, utan resultat. ytterligare en man ropar efter oss att vi har en "flat tire".Kelsey ropade tillbaka att vi redan visste om det.
Vi parkerade bilen och klev ut. Då såg jag vad problemet var: Punka (eller liknande)! Den sistnämnda mannen kommer springandes. Det var sedan han som hjälpte oss med däcket.

Händer något sådant i Sverige? Att man får hjälp av en totalt okänd människa?

Svar 1: Nej!
Svar 2: Väldigt sällan...


Under sista workshopen skulle vi lära känna varandra på djupet. Vi började med att vi skulle göra en tidslinje av våra egna liv, uppdelad i fyra delar. Den tidslinjen skulle visa på hur vi blivit de vi är idag. Det kunde vara båda bra och dåliga delar av sitt liv. Sedan skulle vi samlas i grupper om tre och berätta om våran tidslinje. Jag hamnade med två tjejer (ingen nämnd ingen klämnd). Det visade sig att vi tre hade en fruktansvärd sak gemensamt (vilket jag väljer att inte ta upp i bloggen). Det var både upprörande, men också lindrande att veta att man inte var ensam om det. Som min kära syster brukar säga: "Ingenting är nytt under solen".


I början av dagen tog vi castpictures, en seriös bild och en oseriös.

Så här såg jag ut...

Seriös


Oseriös

Vad tycks? ;)

 


Bilder från Raftingen & Campingen

Har ikväll kollat på film med Kelsey. "Last Holiday" med Queen Latifah blev det. Väldigt tänkvärd...
 
Här kommer i alla fall bilderna jag lovade :)Det sägs att det är härifrån serien kommer ifrån ;)


Är jag igenkännbar? :p


Campingen


   
     
 Härmed ger jag syster en uppgift: måla av dessa vackra landskap!

Minne från Nässlingen?


Hemma från Rafting & Camping

Har för en stund sedan kommit hem från campingen och raftingen. Tog massor av bilder! Lovar att lägga ut dem lite senare ;)

Ska nu ta och vara social med min värdfamilj.


River rafting & camping

Det var jättetrevligt igår hos Kelseys och Katelyns (värdsystrarnas) pappa. Vi käkade pizza, smores ("godissandwich" beståendeav kex, choklad & marsmallow) och satt och snackade vid en lägereld.

Idag blir det river rafting och camping. Ska försöka få till några bilder ;)River rafting

Han som annordnar "raftandet" säger att 9 av 10 överlever ;)Solo - workshop!

Yes! Jag fick vara med på en solo - workshop idag! Det är en spansk låt som bl.a. jag (om jag får det solot) ska sjunga och dansa i. Det kändes bra :) Hoppas jag får det!


Ska snart iväg med Kelsey på middag hos hennes pappa. Ska bli roligt och intressant att träffa lite "värdfamiljs - släktingar" :)Glenn Close + Up With People?

Fick veta igår att Glenn Close en gång i tiden har haft med Up With People att göra. Jag har inte lyckats luska fram om hon reste runt eller om hon "bara" gjorde något slags samarbete. 


Känns på något vis stort i vilket fall!Föresten, samtidigt som jag och Kelsey såg på film (Ocean's Eleven) igår kväll, målade vi våra naglar :)

  
Känns lite ovant måste jag säga...Back-up-lista

Om jag förstått det hela rätt, så är jag en av "back-up" sångarna.

Nackdelar:
1. Jag vill ha ett solo so bad! Har tjatat och får endast till svar: "Jag ska ha dig i åtanke".
2. Folk kommer troligtvis inte lägga märke till mig.
3. Jag kommer inte ens lära mig den rätta melodislingan. Skulle jag sjunga på "min stämma" skulle folk undra vad jag sjöng för konstigt.

Fördelar:
1. Jag får en säkrare "stämröst"
2. Jag får ett bättre "stämöra"
3. Skulle jag sjunga fel, skulle publiken inte höra att det var jag (om de inte är professionella sångare eller dylikt) ;)

Jag får ha lite "is i magen" helt enkelt.
1. Jag kanske får ett solo
2. Får jag inte det på USA-turnén, så kanske jag får det i Mexiko eller Europa ;)


Nä, nu ska jag ta och se en kul film med min värdsyster/castmate Kelsey :)
P.S. Grattis svåger till körkortet!  :)  D.S.


Culture JAM & ledarskap

Som jag berättade igår, så var det Culture JAM ikväll. Alla som ville fick framträda med något från sin kultur. Jag och skandinacerna (vi var 8 stycken) gjorde ett medley (är det rättstavat?). Vi började med ett luciatåg med ljus och vita lakan (vi fick inte tag i lucialinnen ;) ). Därefter drog en "skandinavisk-eurovision song contest" remix igång och vi slängde då av oss linnena (och släckte ljusen, såklart ;) )

I turordning:
* "Sankta Lucia"
* Lordi - "Hardrock Halleluja"
* Olsen Brothers - "Fly on the wings of love"
* Alexander Ryback  - "Fairytale"
* ABBA - "Waterloo"
* Lordi - "Hardrock Halleluja"


We rocked!!!


Föresten, imorse hade vi gästföreläsare. Eller, de föreläste inte, det var olika slags ledare som håller till här i Colorado som vi i små diskussionsgrupper kunde ställa frågor och de fick berätta om sig själva, Det var väldigt intressant att få höra deras åsikter (vilka var väldigt olika!) om hur en bra ledare ska vara.

Jag fick frågan "What do you believe in?" Ja, vad tror jag på? Hm... att göra bra saker (utan våld!) och att inspirera folk, kanske...?

P.S. Fick höra av flera stycken att jag var snyggt sminkad. Det var smickrande :)D.S.


"Las Vegas" goes "Bas Begas"

Har nu börjat märka av konkuransen. Som mina nära och kära vet, så vill jag ju in i showbusiness. Jag blev uttagen att vara med på en "back-up singer" workshop efter lunchen.  Vi var många som var duktiga. Vi är många som vill samma sak...

Pressen märks av. "Är jag med på listan?", "Ja, jag får dansa/sjunga i det nummret!" eller "Nej, jag kom inte med. F*n!"

Jag börjar tvivla på mig själv (fast jag inte borde). Är jag verkligen så bra? Ja det är jag! Varför ställer jag ens den (jättedumma) frågan? Vad är det för fel med att stå för att man tycker att man själv är bra på något? Varför är det så fel att tycka bra om sig själv?
J*vla jantelag! Varför är jag en sådan feg/skraj skandinav?


Sista "lektionen" på schemat var "Tournament". Vi blev hänvisade till matsalen. När de öppnade dörrarna såg vi att det hade casino-inrett rummet. Istället för "Las Vegas" stod det "Bas Begas" (vi är ju trots allt Cast B ;) ). Alla skulle sätta sig vid ett bord (det var 13 stycken). Vi skulle spela "pokerutlägg" (alltså, endast utlägget man gör efter en pokerrunda). Målet var att vinna och ta sig vidare till de bord med ett högre nummer. Vi skulle alltså försöka ta oss till bord nummer 13. Den som förlorade rundan fick flytta ner ett bord.
Vi fick absolut inte prata med varandra under spelets gång. Trots att alla hade fått samma regler att spela efter, blev det på något konstigt sätt så att alla borden hade någorlunda olika regler. Såklart ville alla spela efter sina egna regler...

Vid spelets slut diskuterade vi detta. Allas reaktioner, varför det blev olika regler, etc. Vi kom fram till att detta kan jämföras med verkliga livet och våran värld som vi lever i. Alla tror att de har svaret på alla frågor och vill absolut lösa dem på sitt sätt. Vad sägs om att sammarbeta? Ingen enskild stad/land/continent kan styra världen ensam. Vi behöver varandra på ett eller annat vis!


På kvällen blev det fingerfärgs pictionary hos en av Kelseys vänner. Det var tydligen hennes födelsedag, så vi var ett gäng som firade henne. För att tillägga, så gillar hon Sverige och svenska språket. Vad bättre kunde vi ge henne än en svenskbok med svenska ord och fraser ;) Senare blev jag dessutom beordrad att sjunga "Ja må hon leva"  ;)


Imorgon kväll blir det "Culture JAM". De som är intresserade ska visa något från sin kultur och våra värdfamiljer är inbjudna som publik.
Vi skandinaver (5 svenskar, 1 finska, 1 norska & 1 danska) har satt ihop ett medley (ska dock inte avslöja för mycket än ;) ). Det kommer bli spännande :) Det kommer också bli roligt att se de andras framträdanden."Huvudlusproblem" & ledarskap

I morse, direkt efter vårat "morning meeting", blev jag haffad av två av de som jobbar "administrativt" med Up With People...

- Caroline, can we talk to you?
- Yeah, sure.
- Your hostmother contacted us about... you know... *pekar mot huvudet*
- Oh, okey...


Sedan fick jag dra hela historien för dem om huvudlössen. När jag upptäckte dem (lördagskväll), om jag visste om några fler som hade/har det (nej, det vet jag inte), hade jag åtgärdat det (JA!), när åtgärdade jag det (söndag förmiddag) och så vidare.

Jag fick genomföra två "intervjuer". Sedan kollade de alla i casten. Nepp, jag var inte den enda. Det är 2-3 till som har det. Skönt att jag har det åtgärdat och ur världen (de dubbelkollade mig dessutom, jag var huvudlusfri)!


Förutom "huvudlusproblemet" idag, så jobbade vi mycket med ledarskap. Vad är en bra ledare? Vilka egenskaper bör en ledare ha? Vilka bra ledaregenskaper har vi? Vilka ledaregenskaper kan vi jobba på?

Någon som har någon intressant synpunkt om ledarskap?En bra dag med lite sämre inslag

Fy så äckligt!
Igår kväll innan jag skulle gå och lägga mig såg jag att jag hade huvudlöss. Jag har endast haft det en gång tidigare och då gick jag på dagis! Jag undrar vem som har "smittat" mig? Någon i casten? Min värdmamma sa att jag kunde ha fått det på planet, om det hade suttit någon med löss på just det sätet innan mig.
Har åtgärdat det nu. Jag och värdföräldrarna åkte till ett "Pharmacy" och köpte anti-löss-schampo & anti-gnätt/lusäggs-schampo. Dock känner jag mig, trots allt, väldigt paranoid. Hur fick jag löss? Är det några fler i min närhet som har det?

Innan "Pharmacy" vistelsen, följde jag med värdföräldrarna till kyrkan på söndagsgudstjänst. Måste säga att deras gudstjänster är betydligt mer lockande än de jag har varit på Sverige (konfirmationen, t.ex.). Här var det svängig musik som alla fick sjunga med till och predikan var mer som ett seminarium. Jag som inte är religiös, tyckte till och med att detta var intressant. Svenska kyrkan, ni har något att lära!

Därefter blev det lunch hos värd-morföräldrarna med hela värdfamiljewn. Där blev det lite svensk geografi och svenskspråk lektion ;)

Sedan tog vi en sväng förbi "The Red Rocks". Det är gigantiska röda klippar och mellan dem finns en amfiteater.


Gigantisk röd klippaAmfiteatern

Värdmamma Karla, Jag & Värdsyster/castmate Kelsey
P.S. Kära familj, om ni läser detta:
1. Jag hade 0.47 kr kvar på kontantkortet
2. Jag fick inte ut sim-kortet
3. Känner mig jättehemsk förer skull
D.S.

Internationella fördomar...

Kändes en aning konstigt att gå upp 6.30 på en lördag. Jag lyckades i alla fall ;)

På förmiddagen gjorde vi en jätteintressant grej. Vi skulle på utsatt tid skriva ner de fördomar vi har om de länderna som är representerade, vilket är 17 stycken. Det här var de fördomar de andra i casten hade om Sverige...


Upp till diskussion! Vad stämmer? Vad stämmer inte?


Efter lunchen fick vib se en presentation av hur showen kommer bli (på ett ungefär). Den kommer nog bli sjukt bra! När vi kommer till Sverige: Köp biljetter! Jag har för mig att det faktiskt blir en offentlig visning utöver de "privata showerna".


På eftermiddagen samlades vi i våra "hometeams" (små grupper) för första gången. Vår ledare började med att hälla ut en massa lekaker på golvet. Vi skulle välja en, därefter skulle vi komma på en liket mellan oss själva och leksaken. Denna fick jag:


Någon som ser någon likhet?


Innan alla åkte "hem" till sig, fick vi alla en varsin "Up With People" - streckkod. Nu är vi märkta ;)


Det blev suddigt, men det står faktiskt "II  UP WITH PEOPLE   II  CAST B 2009  II"
P.S. Grattis på 20-årsdagen Petra! Här är det fortfarande den 19:e ;) D.S.

Amerikanska chokladpannkakor

Blev "bara" 2 timmars dans idag. Visst gillar jag att dansa, men jag känner hur träningsverken börjar tränga sig på. Inte mysigt!

Haha :D Idag fick vi i casten höra att det luktade svett i våran danslokal. Konstigt?! ;)

Till middag blev det amerikanska chokladpannkakor och makaroner med ost. Nyttigt? tror knappast det, men gott var det i alla fall :p


Våra amerikanska chokladpannkakor

Hm... Borde kanske ha en internationell pannkakskväll? ;)

I vilket fall, till middagen blev det Harry Potter 5 tittande. Ja, jag vet. Jag såg 6:an före 5:an. Jag har mitt egna sätt att räkna på, helt enkelt  ;)Nya favoriten!

Har genom min värdsyster/castmate Kelsey fått nys på denna låt. Jag är som besatt!
"You tell your boyfriend, if you says his got beef, well I'm a vegetarian and I am f*cking sceared to hell!"  ;)
Hålligångdag med chill kväll

Kan lugnt säga att det blev en dansdag till (2h+2h). Jag klagar inte, men stackars de som måste stå ut med min svettlukt ;)

Jag och "skandinaverna" hade haft ett "culture JAM" - möte under lunchen (alla ska framföra något som har med sin kultur att göra). När lunchen nästan var slut (sisådär 5 minuter kvar tills vi skulle börja våran "vocal lesson") ser min castmates att jag är en av de 8 (vi är runt 60-70 stycken) som ska vara med och dansa hip hop i ett nummer.

Reaktion 1. Glad & smickrad
Reaktion 2. Panik! Jag måste springa och byta om!

Jag kom något så när i tid, men det var ingen fara. De såg hur jag kom rusande och skrattade bara när jag förklarade. "Lektionen" efter, var det dans igen, fast med hela casten.


Kvällen blev mer chill. När jag väl kom "hem" blev jag ensam med värdföräldrarna. Kelsey (min värdsyster/castmate) skulle träffa sin pojkvän. Medans Kelsey var borta, satt jag och värdföräldrarna och spelade spel. Sequence heter spelet (en blandning mellan kortspel och brädspel). Därefter visade de sitt bröllops-foto-album (jag och mina långa ord ;p). De gifte sig bara för någon vecka sedan.

Hålligångdag med lugn kväll på menyn blev det alltså.
P.S. Har föresten fått i uppgift att ta reda på en nyhet från Sverige. Berätta gärna vad jag har missat där hemma under denna vecka. D.S.

Dansdag & Harry Potter

Har haft drygt 3 timmar dans idag (1h 15, förmiddag + 2h, eftermiddag). Har förstått att vi kommer ha mycket dans på schemat. Det är jätteroligt, men jag tror att jag kommer att ha träningsverk imorgon...

Man känner sig inte fräsch, jag menar, det finns ju inga duschar där vi håller till! Skönt att vi alla "sitter i samma båt" (vi alla luktar svett ;p).


Så här fräscha var vi efteråt ;)


Vi hade föresten en väldigt inressant "lektion" om kulturer. Vad är en kultur för något? Hur mycket av en kultur ser man på ytan? Hur mycket är "undangömt"? Vi fick bland annat göra en rollspelsövning där vi skulle vara från olika kulturer.  Vi skulle samtidigt lösa svälten i världen. Jag hamnade i en "kultur" där man skulle vänta 5 sekunder efter en ställd fråga innan man svarade. Det var inte lätt. Speciellt inte för de andra som var ifrån andra "kulturer". De trodde antingen att jag inte förstod dem eller så pratade de på utan att lyssna på mig alls. Det var väldigt lärorikt...

När "skoldagen" (eller hur jag nu ska förklara det) var slut, gick jag och några stycken i min cast på bio och såg Harry Potter 6:an. Jag tyckte den var bra. Någon med en annan åsikt, så är det bara att klaga ;)


Tur att svettlukt inte syns i alla fall ;)Svensklektion med min "roommate"

Åh så roligt!

Jag hade alldeles nyss en "svensklektion" med min roommate/host Kelsey. Det var så kul! :D

Tack mamma för att du skickade med mig ett lexikon ;)Module day

"The modules" gick bra idag :) eller, det kändes så i alla fall. Hoppas det :) "Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken..."
Jag var inte nervös. Det kändes inte som auditions. Det kändes mer som workshops/lektioner/dylikt.

Förutom att genomgå dessa auditions, så fick vi också testa kläder inför showerna. Haha! :D Jag ska ha på mig klänningen som jag köpte "at the mall"!  ;)


Japp, denna blir det :) med accesoarer dock ;)


Föresten, jag och tyskan Ronja har gjort en överenskommelse. Om jag lär henne svenska  så ska hon förbättra min tyska ;) Kan vara bra eftersom vi ska dit senare i år.

Ska avsluta mitt blogginlägg med att säga att det verkligen var synd att Savanna Jones i våran cast blev hemskickad. Hon hade inte fått ihop tillräckligt med pengar för att genomgå detta program. Jag önskar henne lycka till!
"Get-to-know-each-other"

Nej, det blidde inga auditions idag. De blir imorgon istället. Vi är uppdelade i "modulegroups". Vi kommer att få sjunga, dansa, testa teknik och förmodlingen hålla något slags tal.

Idag hade vi lite "get-to-know-each-other" lekar, information och "module prep." (förberedelse inför imorgon).


Invecklad variant av "sten-sax-påse" ;)


Haha :D min "värd-pappa" är ju för söt ;) Han hade tagit ut en karta över Södermanland. Han ville att jag skulle pricka in vart jag bor i Sverige ;)


Nä, nu ska jag återgå till tvätten som jag håller på med. Känner mig duktig :)Dresscodes = Vad ska jag ha på mig?!

Klockan är runt 7:00 am här i Denver. Ska snart iväg på min första "allvarliga" dag.

Jag vet inte vad jag ska ha på mig!! Jag känner mig så tjejig! Det är dresscodes vi ska följa (1-5, 1=propert, 5=slusk).

Suck,,, What to wear, what to wear...Ännu en händelserik dag!

Ännu en händelsrik dag!

På eftermiddagen (amerikansk tid) åkte jag och min "host-parents" upp i bergen. Det var så fint!

Japp, det fanns galningar som klättrade i detta berg.Vattnet som rinner där...


Kommer från denna damm (= onaturligt!).


Efter det var det dags att åka till "the opening session" och träffa de andra igen. Det var så kul att få träffa alla igen!

Någonstans i minglet fick jag och Kelsey nys om att det skulle vara en "BBQ" - fest hos någon av värdfamiljerna (värdfamiljsgatan?). Det var några i våran cast som skulle dit. Eftersom det var i närheten av där min värdfamilj bor, så drog jag och Kelsey dit. Det är någonting jag verkligen INTE ångrar. Det var så kul!


Det blev snack...

...biljardspel...
 
...och totalt flummande!
Oj, vad har vi här? Ahlgrens bilar, kanske? ;)


Hur sjutton får man tag i en Carola LP i USA? :/


Nu är klockan runt 23:30 och jag ska upp vid 6-6:30. Imorgon börjar allvaret...Tidig morgon idag igen

Vaknade 7.30 am idag igen. Det är ju bra att vänja sig vid att vakna tidigt, men samtidigt känns det väldigt konstigt för att vara mig på en ledig dag...

På dagen blir det nog lugnt. Senare, klockan 16.00, ska alla samlas för en "opening session". Ska bli kul :)

Imorgon börjar allvaret: auditions. Jag är inte nervös (än) inför imorgon, men det kommer nog...
Min 1:a "Host family day"

Åh vilken rolig dag!

Det började med att jag och min värd/"roommate" tog mig till "the mall" (det är ungefär som en stor galleria eller ett stort centrum). Vi gick bland annat till en klädaffär och testade kläder. Det slutade med en klänning för min del :)

Därefter gick vi till en djuraffär. Believe it or not, men de har både hundar och katter där :s i burar!
Jag och Kelsey Fick i velket fall hålla i en hund. En bulldog. Haha :D Vi döpte honom till Gooffy ;)


Bulldogsvalpen Gooffy ;)


Efter det åkte vi och plockade upp hennes två tjejkompisar (ja, hon har både körkort och bil). När vi satt där i bilen och lysssnade på musik på hög volym och sjöng och snackade, kändes det på något sätt amerikanskt. Sådant man ser på amerikanska filmer: ett gäng tjejer i en bil som är på väg någonstans.

En annan sak som var rolig var att de hade liknande musik som vi har i Sverige (i och för sig är vi rätt amerikaniserade, men i alla fall). Haha :D De lyssnade till och med på "Boten Anna" ;) (den där gamla sommarplågan!).

När bilresan tog slut, var vi framme vid uteserveringen där vi sedan tog en varsin cappucino (dricka varmt i stekande värme. Hm :/) Efter det blev det bad med tjejerna.

När vi hade badat färdigt blev det matinköp. Jag måste säga att det faktiskt var rätt intressant att följa med in och handla i en amerikansk mataffär.De har ju sådan annorlunda mat. Jag menar, jag har aldrig sett blå frukostflingor i Sverige!

Vid middagen gav jag dem "värdfamiljspresenter". En kortlek med svenska flaggan på och en handduk med en midsommarstång (midsommarafton är skandinaviskt!). Jag undrar vad de tänkte när jag översatte "små grodorna"...Minnessortering från gårdagen

Vaknade tidigt idag (i alla fall för att vara mig). Vaknade vid 7.30 am och hade svårt att somna om. Har lyckas sortera lite minnen och kom på lite saker jag missade att berätta förut...

Minne nr 1:
Jag har fått en egen namnbricka :D


Känns proffsigt på något sätt :p

Minne nr 2:
Det var flera amerikaner som var jätteintresserad av oss svenskar och svenska språket. Jag och de andra svensktalande fick ett flertal gånger agera svensklärare ;)

Minne nr 3:
i svensktalande har fått för oss att lära ut de andra att istället för att säga highfive och klappa i varandras händer (konstig förklaring?) så ska vi säga "patte". Vi lyckades faktiskt få ett flertal att göra det igår ;)Intensiv dag

Är nu hos min värdfamilj. Min "roommate" (nej, vi delar inte rum, men det kallas så i alla fall) är faktiskt min värd (komplicerat?)

 Vilken dag! Snacka om intensiv (och kul)! Klockan är nu runt 23:00 här och jag är väääldigt trött. Mitt huvud snurrar av namn, ansikten och saker vi ska göra. Eftersom jag har ledig dag imorgon (host family day), så har jag lite tid att smälta de första intrycken.

Just nu känns allting underbart! Härliga människor, varmt klimat (95-100 farenheit, 35+ celsius), men också: It's the honeymoon!Vi var några stycken som gjorde en klapplek :)När en ny buss med castmates anlände till "the recreation center" (där vi var samlades) gjorde alla en tunnel (snacka om välkomnande!)


Japp, amerikanarna vet precis hur man leker hela havet stormar ;)


Mitt rum den närmsta månaden :)

Imorgon har min "host-mom" lovat att gå och handla med mig. Det är betydligt mer än jag begärt! Tack! :)Sommarkollage Sverige - 09

Kan lugna folket med att jag faktiskt fick igång min egen dator nyss. Det var min internationella kontakt som strulade (eller snarare, jag visste inte hur den fungerade förrän nu) och min dator var i behov av laddning.

Kan passa på att lägga upp mitt fina kollage jag pratade om förut :)


a, a, o

Sitter nu nere pa hotelldatorn. Fick inte igang min egna (bajs!). Sa det blir lite utan de tre svenska bokstaverna...

Har precis atit frukost med Tinna, Therese och den tyska Martina. Det var trevligt :)  Jag kunde forsta hennes tyska, men hon forstod inte min svenska ;D

Hade egetligen tankt att lagga ut ett jattefint sommarkollage som jag gjorde pa taget, men det far komma senare. Nu ska jag gora mig iordning. Ar sa nervos!!!

En lååång resdag

Äntligen framme i Denver! Malmö - Köpenhamn - New York - Denver.
I Sverige är klockan runt 4 på morgonen. Här är den runt 20.00 (8 pm)...

Onsdagkväll
Jag och mina glada föräldrar kom fram till Malmö och blev där upphämtade av Tinna och hennes mamma. Vi åkte hem till dem och fick då också träffa hennes pappa och lillebror. Vi satte oss och började prata om resan och så. Någonstans i samtalet kom vi på att jag inte hade hamnat på samma flighter som Tinna & Therese (resekamraterna). Paniken härjade löst. Efter ett tag lyckades Tinnas pappa få med mig på samma flighter som dem (thank god!). Fick dock inte sitta med dem, men vi kunde i alla fall hålla ihop någorlunda :)

Lite senare kom Therese med familj och efter det blev det middag.

När klockan hade slagit mycket, skulle mina kära föräldrar ta tåget hem. Pappa ville stanna kvar (det ville mamma också, men hon kunde inte). Mamma åkte hem. Jag & pappa fick dela rum (han fick ta utfällbara tältsängen och jag fick den stora "riktiga" :p). Blev inte mycket sömn...

Torsdag:
Upp vid klockan 5 för att göra mig iordning. Vi skulle åka från Malmö till Köpenhamn klockan 6.30. Planet gick 9.05.

Någonstans kring 7 tiden vet jag att jag messade några stycken. Snälla, hata mig inte för att jag var så tidig med att messa...

När vi var framme i Köpenhamn och hade checkat in det stora bagaget skulle vi ganska direkt  gå till gaten. Nu skulle man säga hejdå för sista gången innan resan (vilket var till pappa). Det var nog det tuffaste. En sådan spontangrej för snart två år sedan blev så stor och nu är jag iväg!! Ja, jag fällde en och annan tår...

När vi precis hade kommit in innanför gaten, ser jag att jag bara har en biljett och att Tinna och Therese har två. Paniken steg... Som tur var gick det att skriva ut en (ny?) till mig.

På planet blir det en smula "bumpy" och i flera dagars tid har jag varit jääätteorolig över flygresorna (flygrädd?). Denna resa skulle ta runt åtta timmar. Flygrädd + lång flygresa + sitter utan någon man känner = "Jag kommer dö, jag kommer dö!". Som tur var kunde man roa sig med filmer, spel, musik och olika serieavsnitt ("Vänner", "Scrubs", "Simpsons", etc.)

Samtidigt på planet (medans jag var jätterädd) skulle vi fylla i två papper med uppgifter om oss själva (efter att ha skrivit "Sweden" ett antal gånger, så vet jag definitivt hur det stavas :p). När vi hade kommit fram helskinnade till New York kiollade vi igenom alla papper och gick igenom vad vi skulle säga för att bli insläppta i landet (vi är inte students, vi är participants, bland annat). Skönt som det var, så var kontrollanten väldigt tillmötesgående, så det blev inga vidare problem (förutom det att jag hade fyllt i papprena med blyerts och det fick man absolut inte göra. Det var bara att skriva om allt!).

Där på New Yorks flygplats försökte jag och Tinna få igång internet, men det fungerade inte (eller jo, men det skulle kostat!). Därför blir det ett extra långt inlägg nu :p

    
Therese & Tinna i New York

På flyget från New York till Denver, hamnar jag bredvid en snäll & trevlig kvinna. Hon frågade om jag bodde i Denver :p Jag berättade glatt att jag kommer ifrån Sverige. Där hade hon inte varit, men hon hade dock varit i Norge ("öh... Norway is also nice, so... hehe"). Hon visste också vad Up With People var för något :)
  Jag fick föresten TVÅ par hörlurar av henne, så jag slapp köpa :) ("Tack snälla tant"). Det var tur, för om den förra flighten var jobbig, så var denna värre ("kort" och intensiv!) Turbulens i omgångar på hög nivå. Landningen var ju inte särskilt rolig den heller. Innan landning började planet svaja. Vid landning hoppade planet!!

Vi klev av planet i Denver och började leta efter "Bagage claim" (där man hämtade ut väskorna). Vi insåg att vi skulle behöva åka tåg till den platsen (Denvers flygplats är stooor). Vi hämtade bagage och tog sedan shutteln till hotellet.

Hotellrummet var ju inte litet det heller. Vi tre har fått en varsin dubbelsäng!

Imorgon börjar det. "Up, Up with people. You meet them wherever you go..."

P.S. Believe it or not, men vi såg att de har friterad korv i New York  :/ D.S.

Nu är jag på gång!

Har inte varit inne på några dagar nu. Kan ge en snabb uppdatering...

Fredagkväll: Vikingablot (Fest utklädd som viking)

Lördag: Vikingafestival i Stallarholmen + 1 bra vikingateaterföreställningSöndag: Vikingafestival i Stallarholmen + 1 till lyckad föreställning. Säger hejdå till mina kära vänner :(

Måndag: Shopping med mamma. Gröna Lund med familjen på kvällen :D säger hejdå till dem :(

Tisdag: Sista pysslet inför resan.

Onsdag (idag): Resfebrig (har jag med mig allt?! Har jag missat något?!). Hälsar på syster Cissi och syster/guddotter Saga (nästan 3 år). Får en egenplockad blommbukett (med blåklockor & hundkex) av henne och börjar nästan gråta (gjorde dock inte det. Jag vill ju vara en bra/stark förebild. Hon skulle inte förstått varför i alla fall...)
Letade febrilt efter Marabous sommarchoklad (och hittade den!). Jag blir ju borta ½ år nu, så jag måste ju hinna smaka den :pNu: Sitter på tåget med mina glada föräldrar på väg ner till Malmö. Ska spendera en natt hos min blivande resekamrat Tinna (spännande, spännande...)Mina glada föräldrar :D
Efter regn kommer solsken

Har varit och handlat med min kära mor. När vi åkte iväg var det "efter-regn-mulet-väder" (ännu ett långt ord i min ordlista :p). Självklart hade jag då på mig ett par långbyxor och en långärmad. Fy, så dumt av mig! Det blev strålande sol och varmt när vi var färdiga (med annat ord: svettigt!)Regn...

Jaha, då blidde det regn idag. Vaknade av ett högt muller. Antar att det behövdes...Dåliga förbindelser...

Har nu suttit och kollat buss- och tågtider tills på lördag åt min vän Veronica (det är vikingafestival i Stallarholmen då, där jag bor). Hon ska ta sig från Järna till Stallarholmen (från en byhåla till en annan!)
Hon kommer alltså att få sitta och vänta i cirka 1 timme i Södertälje Syd!Det är roligt att åka kommunalt! Inte...
Ben & Jerry - glass med snick snack

Är precis hemkommen. Har varit och träffat min arbetskamrat (och nyfunna vän?) Natalia i Stockholm. Vi gick bland annat på västerlångsgatan. Hon berättade då att det låg en "Ben & Jerry"-kiosk där i närheten. Det var en nyhet för mig (jag bor ju på landet, så jag vistas inte där så ofta :p). Vi gick självklart dit och handlade Ben & Jerry kulglass och gick sedan och satte oss vid en gräsplätt vi vattnet och snackade.

Var jättehärligt :) Det får vi ta och göra om (när jag kommer hem)!Nu ska jag ta och hämta ut ett paket på posten och efter det blir det vikingateaterrepetition (nu kom det där långa ordet fram igen ;p).

Nu känner jag mig trygg...

Jag har äntligen skaffat mig ett antivirus program till min lilla bärbara dator. F-secure om jag ska vara precis.


Nu känner jag mig trygg :)
"Snygg-mobilen" gick igång :D

Believe it or not, men min igång "snygg-mobil" (den som la av vid midsommar) gick att få igång nu :) Det innebär att jag inte behöver genomgå det där dyra avtalet om en ny mobil och ett nytt abonnemang.


Min "snygg-mobil" som gick igång, efter mycket om och men...


Sorry guys, ni lyckades manipulera oss totalt, men ni lyckades inte få mig och Magda att stanna som kunder (hon har också ändrat sig)  ;p
Varm långpromenad

Sitter och surplar på min kalla kaffedryck. Har precis varit ute på en långpromis med vår hund Wolf. Fy vad det är varmt!Fast för at citera min morbror: Hellre värme än kyla...RSS 2.0